KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING

EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN

Afdeling Wilnis

Wie we zijn

Eerste hulp is een vaardigheid die op alledaagse maar bijna altijd onverwachte gelegenheden van je gevraagd wordt. Afdeling Wilnis van de KNV EHBO biedt EHBO-cursussen op diverse gebieden.

EHBO-diploma

De vereniging heeft ten doel om mensen op te leiden tot het EHBO-diploma en eventueel daaraan verwante aantekeningen. Met een EHBO-opleiding leert u levensreddende handelingen en algemene eerste hulp.

Overige cursussen

Daarnaast is het tegenwoordig verplicht om reanimatie en verbandleer met goed gevolg af te sluiten. Per 1 september 2009 is ook de opleiding AED verplicht gesteld bij het EHBO-diploma. Ook andere aantekeningen zoals sportletsels kunnen in overleg behaald worden.

Herhalingslessen

Onze vereniging biedt al het bovenstaande. Om het EHBO-diploma geldig te houden en de EHBO vaardigheden actueel te houden, bieden wij ook herhalingslessen aan. In de herhalingslessen wordt niet alleen de leerstof van het EHBO-diploma herhaald, maar zit ook verdieping van de EHBO-vaardigheden en kennis.

EHBO dienstverlening bij evenementen voor bedrijven en instanties

Onze vereniging biedt haar dienstverlening aan bij evenementen voor bedrijven, verenigingen en instanties in de omgeving. Onze goed opgeleide en ervaren EHBO'ers worden hierbij ingezet.

LOTUS-slachtoffers

LOTUS-slachtoffers zijn een belangrijke ondersteuning voor de EHBO'er om situaties zo echt mogelijk na te bootsen. Tijdens de beginnerscursus en herhalingslessen gebruiken wij regelmatig LOTUS-slachtoffers.

EHBO wedstrijden

Landelijk worden er enkele EHBO-wedstrijden georganiseerd. Een ideale gelegenheid om uw eigen vaardigheden te testen. Met een kleine groep EBHO'ers vanuit onze vereniging worden een aantal vaardigheidsproeven uitgevoerd, die verschillende situaties nabootsen.