Wilnis

Verbandleer tijdens coronapandemie

Herhalingslessen

Inleiding

Het EHBO diploma kan alleen door deelname aan de jaarlijkse herhalingslessen worden verlengd. In de herhalingslessen van onze EHBO vereniging wordt praktische en theoretische kennis op peil gehouden en de docent gaat dieper op de EHBO vaardigheden in. In de herhalingslessen wordt niet alleen de leerstof van het EHBO-diploma herhaald, maar zit ook verdieping van de EHBO-vaardigheden en kennis. Jaarlijks worden de meest voorkomende EHBO handelingen (competenties) herhaald. Daarnaast komen er een aantal competenties om het jaar aan bod. De vereniging organiseert ieder jaar circa 12 herhalingslessen op de maandagavond in Gebouw De Schakel in Wilnis.

LOTUS-slachtoffers

LOTUS-slachtoffers zijn een belangrijke ondersteuning voor de EHBO’er om situaties zo echt mogelijk na te bootsen. Tijdens de beginnerscursus en herhalingslessen oefenen wij regelmatig met LOTUS-slachtoffers.

Jaarlijks terugkerend

De jaarlijkse terugkerende vaardigheden zijn:

  • Stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling
  • Stilstand van de bloedsomloop
  • AED gebruik
  • Ernstige uitwendige bloedingen en shock

Grote oefening

Ieder jaar starten we het seizoen met een grote jaaroefening in samenwerking met vrijwillige brandweer Wilnis. Op een locatie in het dorp of een bedrijf in de regio oefenen onze leden de geleerde vaardigheden. Daarnaast kunnen leden van onze vereniging ieder jaar aan de provinciale EHBO vaardigheidsproeven deelnemen.

Voor de verlenging van uw diploma hoeft u geen examen af te leggen. Er is wel een aanwezigheidsplicht voor tenminste 8 herhalingslessen om aan de gestelde herhaling van competenties te voldoen.

Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan met onderstaand formulier.

Inschrijfformulier

Toch nog vragen? Neem contact op.

Toch liever een volledige opleiding? Meld je dan aan voor de EHBO basisopleiding.