Wilnis

Windhoos eist slachtoffers in Wilnis

Inleiding

Op 6 september heeft een grote EHBO oefening plaats gehad in Wilnis. De oefening werd georganiseerd door KNV EHBO afdeling Wilnis in samenwerking met:

  • Vrijwillige Brandweer Wilnis
  • Lotuskring Uithoorn
  • Politie

Op maandagavond 6 september zijn verschillende hulpverleningsinstanties uitgerukt voor een EHBO-oefening in het speelwoud in Wilnis. KNV EHBO afdeling Wilnis organiseerde de oefening in samenwerking met de Vrijwillige Brandweer Wilnis en de politie. Tijdens een teambuildingsavond in het Speelwoud wordt men overvallen door een windhoos, die de partytent metershoog meesleurt en een gasfles van de barbecue doet exploderen. De vele speudo-slachtoffers werden geholpen door de vrijwilligers van de EHBO vereniging en de vrijwillige brandweer Wilnis.

Zwaargewond door partytent

De partytent die door de windhoos omhoog is getrokken, is terecht gekomen op meerdere gasten. Eén van de gasten heeft een stang van de partytent in zijn buik gekregen en verkeert in kritieke toestand. Het is aan de EHBO’ers om het slachtoffer gerust te stellen en verergering van zijn toestand te voorkomen totdat de ambulance arriveert.

Daarnaast heeft de partytent nog drie gewonden veroorzaakt met een flinke hoofdwond en sleutelbeenbreuk, een schouder uit de kom en een knieschijf uit de kom. Kortom, de EHBO’ers hadden flink werk aan de winkel. Ook de politie had zijn handen vol aan een paar mensen die flink hadden gedronken.

Gasfles geëxplodeerd

De gasfles die voor de barbecue werd gebruikt is tot overmaat van ramp ook geëxplodeerd en heeft een aantal slachtoffers geëist met flinke brandwonden. De brandweer komt eraan te pas om de brand te blussen en de slachtoffers in veiligheid te brengen. Om de chaos compleet te maken blijkt een hartpatiënt in de nabijgelegen vijver terecht te zijn gekomen. Gelukkig hebben de EHBO’ers een AED ter beschikking en kunnen het slachtoffer hiermee helpen.

Lotusslachtoffers en hulpverleners

Deze oefening is het startsein van het nieuwe seizoen voor de KNV EHBO afdeling Wilnis. Samen met de Vrijwillige Brandweer Wilnis worden de vaardigheden van de hulpverleners op de proef gesteld. De onderlinge communicatie is een belangrijk element om een grote hulpverleningsactie te doen slagen. De lotusslachtoffers van Lotuskring Uithoorn bootsten zeer waarheidsgetrouw de verwondingen en situaties na.

EHBO opleiding

In oktober gaat bij EHBO vereniging Wilnis de nieuwe EHBO opleiding inclusief verbandleer, reanimatie en AED van start. In 16 maandagavonden leert u de basisvaardigheden om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Fotoalbum