Wilnis

Vaardigheidsproeven van het district Utrecht

EHBO vereniging Wilnis heeft met haar twee teams op zaterdag 18 april bij de EHBO districtsvaardigheidsproeven in Maarn de 2e en 5e plaats veroverd. Tijdens de proeven strijden de EHBO-teams van de provincie Utrecht in een 6-tal boxen met verschillende scenario’s om de beste plek. Dankzij de 2e plaats is team 1 van EHBO vereniging Wilnis afgevaardigd voor de landelijke EHBO-wedstrijden in oktober.

Inspelen op levensechte scenario’s

Tijdens de wedstrijden worden de teams in verschillende boxen geconfronteerd met levensecht nagespeelde scenario’s. Het is taak voor de teamleden om zo snel mogelijk diagnose te stellen en de verwondingen van de LOTUS-slachtoffers zo goed en snel mogelijk te behandelen, waar dat binnen de mogelijkheden van de EHBO-er ligt.

Schietpartij

De districtsvaardigheidsproeven van dit jaar stond in het thema van een overval die eindigt in schietpartij bij een een algemene ledenvergadering van een vereniging. De organisatie wist, verdeeld over 4 boxen, mooie scenario’s in elkaar te draaien. De EHBO-teams krijgen te maken met diverse slachtoffers en verwondingen. Schotwonden, hartstilstand, hypoglycemie, beenbreuk, gebroken kaak, slachtoffer met PTSS en veel omstanders in paniek, maken het de voor de EHBO-leden een uitdagende dag.

Fotoalbum