Wilnis

Inschrijving 4-daagse EHBO cursus gestart

Op 4 maart start EHBO Vereniging Wilnis een 4-daagse EHBO cursus met reanimatie en AED. In 3 zaterdagen leert de ervaren docent de cursisten alle basisvaardigheden van de EHBO. Op de 4e zaterdag wordt de cursus afgesloten met een examen. De theorie wordt gecombineerd met praktijkvaardigheden, zodat de cursisten leren te handelen bij alledaagse kleine en grotere verwondingen, letsels en ziektebeelden en leren voorkomen dat een situatie erger wordt. Bij de cursus zit ook de aantekening reanimatie met AED inbegrepen. Schrijf nu in vóór 12 februari via info@ehbowilnis.nl.

Inhoud cursus

De docent Alfred leert je in 3 zaterdagen op een praktijkgerichte manier alle benodigde vaardigheden voor het EHBO diploma. De basisvaardigheden zoals veiligheid van de EHBO’er en het slachtoffer staan hierbij centraal. Je gaat aan de slag met het behandelen van kleine en grote verwondingen. Daarnaast leer je veelvoorkomende ziektebeelden zoals een hypo, beroerte of hartinfarct herkennen en wat daarbij te doen. Wanneer kan ik zelf een letsel behandelen en wanneer verwijs ik door naar een huisarts, of bel ik de ambulance? En wanneer, waar en hoe leg ik een tourniquet aan? Daarnaast gaat de cursus uitgebreid in op reanimatie en AED. Naast de theorie worden praktijksituaties met een LOTUS slachtoffer geoefend.

Meer informatie

Bij voldoende aanmeldingen start de cursus in het voorjaar. De cursusdata zijn: 4 maart, 18 maart, 25 maart en 1 april 2023. De cursus wordt gegeven op 3 zaterdagen van 09.00 uur tot ca 17.00 uur en wordt afgesloten met een examen op 1 april 2023. De cursuslocatie is in het Clubhuis van UWTC, Randhoornweg 90 in Uithoorn.
Bij de cursuskosten zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. De kosten bedragen € 200,-. Aan het einde van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna hou je met tenminste 8 herhalingslessen per seizoen het EHBO-diploma actueel. In een gezellige groep werken we praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties. Ook worden de vaardigheden en kennis uitgebreid. Hoe vervoer je bijvoorbeeld een slachtoffer op een brancard? Daarnaast hebben alle leden vrije inbreng voor de jaarlijkse thema-avond. De herhalingslessen gaan in september van start met een grote oefening in samenwerking met de brandweer. Een ideale gelegenheid om je vaardigheden te toetsen. De herhalingslessen worden gegeven in gebouw “De Schakel” in Wilnis.

Vergoeding zorgverzekering

Wellicht kom je in aanmerking voor vergoeding van de cursuskosten door je zorgverzekeraar. Check via deze link of jouw zorgverzekeraar (een deel) van de cursuskosten vergoed.

Schrijf nu in

Wil je zelf een EHBO cursus volgen?

Of neem contact op met Frank Hopman via:
Tel: (0297) 285993
E-mail: info@ehbowilnis.nl