Wilnis

Onrust op het schoolplein

Inleiding

Op maandagavond 5 september heeft bij de Beatrixschool op de Veenweg in Wilnis een oefening plaatsgehad van EHBO vereniging in samenwerking met Brandweer Wilnis. De oefening werd mede mogelijk gemaakt door 8 LOTUS-slachtoffers die ernstige en minder ernstige verwondingen naspeelden. Ruim 25 vrijwilligers van de EHBO vereniging en 9 vrijwilligers van de brandweer hadden de taak om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de gewonden te stabiliseren, gerust te stellen en waar mogelijk verwonden te verzorgen.

Inventariseren verwonding bestuurder.

Noodlot tijdens feest

Tijdens het einde van een feestavond op de het schoolplein van de Beatrixschool in Wilnis slaat het noodlot toe, als er met hoge snelheid een auto op de Veenweg op een andere auto inrijd. Een flinke botsing is het gevolg, waarbij een van de auto’s tegen het schoolhek wordt geslingerd. Een persoon raakt hierbij bekneld en zwaar gewond door inwendige bloedingen. De bestuurder van de auto zit bekneld met zijn voet, die hij heeft gebroken. De andere auto heeft drie fietsers geraakt. Eén fietser ligt klem onder de auto met ernstig rugletsel, de andere twee fietsers liggen gewond nabij de auto met onder meer een sleutelbeenbreuk en een bekkenbreuk. Ook op het schoolplein zijn door de schrik gewonden gevallen, die door de EHBO’ers verzorgd moesten worden.

EHBO’er stel slachtoffer gerust onder het oog van de media.

Beknelling

De aangewezen commandant van de EHBO vereniging heeft snel de situatie geïnventariseerd en taken toegewezen aan de aanwezige EHBO’ers en de Brandweer Wilnis. EHBO-leden hebben slachtoffer geholpen met stabiliseren van breuken, wonden verzorgen en natuurlijk slachtoffers en omstanders gerustgesteld. De brandweer had de handen vol om het slachtoffer welke tussen het hek en de auto bekneld zat en de fietser die onder de auto lag te bevrijden. Met speciale hefkussens is een auto van de fietser getild en met een lier is de andere auto weggetakeld om de beknelde slachtoffers te bevrijden.

Chaos op schoolplein door ongeval.

Meer informatie

KNV EHBO afdeling Wilnis verzorgt opleiding- en herhalingslessen voor het officiële EHBO-diploma inclusief verbandleer, reanimatie en AED. Om het jaar start de vereniging een nieuwe EHBO-opleiding. De EHBO’ers van KNV EHBO afdeling Wilnis worden ingezet voor EHBO hulpverlening bij diverse activiteiten, waaronder de Avond4Daagse, Wilnis Festival en sportevenementen.

Brandweer en EHBO Wilnis werken samen.

Fotoalbum