Wilnis

Grap eindigt in ongevallen

Inleiding

Afgelopen maandagavond heeft een grap in een bedrijf in Mijdrecht geresulteerd in diverse ongevallen. Dat was het scenario van de jaarlijkse EHBO-oefening van EHBO vereniging Wilnis (KNV EHBO afdeling Wilnis) in samenwerking met de brandweer. De oefening test en versterkt de EHBO-vaardigheden en samenwerking van de EHBO-er en brandweer. Diverse ongevalssituaties zoals botbreuken, reanimatie, verbranding en ernstige bloedingen stelden de EHBO’ers en brandweerlieden op de proef.

Van Bergen Sport in Mijdrecht heeft zijn bedrijfsruimte ter beschikking gesteld voor de oefening. In het scenario zijn er veel werknemers aan het overwerken, maar wanneer een collega als grap het licht in het hele bedrijf uitdoet, loopt de avond flink uit de hand. De donkere omstandigheden bemoeilijkten ook nog eens de werkzaamheden van de hulpverleners. De vrijwillige brandweerlieden werden ingezet om de oorzaak van de ontstane rookontwikkeling te achterhalen.

EHBO vaardigheden

De vereniging heeft een uitgebreid scenario opgesteld met diverse ongevallen waar de verschillende EHBO vaardigheden mee geoefend worden. Een slachtoffer had een gebroken been been, nadat hij gestruikeld was. Een magazijnmedewerker is geraakt door zware balk die viel, en klaagde over veel rugpijn en had uitvalsverschijnselen in zijn benen. Dit alles duidde sterk op rugletsel (gebroken wervel(s)). Zijn collega die hulp wilde halen, rende weg en heeft zijn pols gebroken toen hij in het magazijn struikelde. Een kantoormedewerker probeerde via de trap naar beneden te komen om het licht weer aan te schakelen, maar ook hij struikelde. Met flinke pijn aan zijn borstkas en moeite met ademhalen, worden in het ziekenhuis enkele ribben vastgesteld. Een monteur was net bezig met het repareren van een heftruck. Tijdens het nakijken van de accu is er accuzuur over zijn handen gelopen.

Meer informatie EHBO vereniging Wilnis

EHBO vereniging Wilnis organiseert om het jaar een volledige EHBO opleiding met reanimatie en AED. Het EHBO diploma is twee jaar geldig. Ieder jaar organiseert de EHBO vereniging op maandagavond herhalingslessen voor de verlenging van het diploma. Naast opleidingen bieden we ook hulpverlening voor bedrijven en instanties in de regio bij evenementen.
Neem voor meer informatie of een EHBO hulpverlengingsaanvraag contact met ons op.