Wilnis

EHBO Wilnis Nederlands kampioen

Inleiding

Het EHBO team van EHBO vereniging Wilnis liet zaterdag 3 oktober tijdens het nationaal kampioenschap van KNV EHBO Nederland 14 teams uit de andere provincies ruim achter zich en sleepte het Nederlands kampioenschap binnen. 15 EHBO teams uit Nederland streden in Odijk voor de nationale titel. De EHBO teams gingen de uitdaging aan met 10 ongevallen, 3 theorie proeven en 2 vaardigheidsproeven.

Eerste keer

Het EHBO team Wilnis heeft zich in april tijdens de provinciale vaardigheidsproeven gekwalificeerd voor de KNV EHBO Nationale Vaardigheidsproeven. Op zich al een mooie prestatie. Het driekoppige team – met teamleider Thea van Kleef en Anja de Jong en Kitty Reurings – deed voor de eerste keer in deze samenstelling mee aan de Nationale vaardigheidsproeven. “We wilden minimaal de 7e plaats halen. Dat we eerste zijn geworden hadden we nooit verwacht”.

Vreemde taal

Het EHBO team is de hele middag in touw geweest. Achter elkaar heeft het team met 10 verschillende ongevallen met steeds 2 tot 4 slachtoffers hun EHBO vaardigheden laten zien aan de jury. De slachtoffers worden nagespeeld door goed opgeleide Lotusslachtoffers, die alles heel waarheidsgetrouw naspelen en grimeren. Een enorme diversiteit aan verwondingen en situaties passeerde de revue. Van drugs- en drankgebruik, nekletsel en een beroerte tot gebroken ledenmaten en anafylactische shock. “We hadden ook een slachtoffer dat we totaal niet verstonden. Zij bleek Hebreeuws te spreken. Dat was een uitdaging om erachter te komen wat zij mankeerde en haar gerust te stellen,” aldus het Wilnisse EHBO-team. Daarnaast heeft het team met 3 theorie proeven en 2 vaardigheidsproeven ook nog bewezen de EHBO vaardigheden en kennis meester te zijn.

Nieuwe EHBO cursus oktober

Het EHBO team volgt de EHBO herhalingslessen bij EHBO vereniging Wilnis. De EHBO vereniging zet daarnaast ook leden in voor EHBO bij evenementen en activiteiten. Op 28 oktober start EHBO vereniging Wilnis met een nieuwe EHBO cursus. Er zijn nog een paar plaatsen open. Informatie opvragen of opgeven kan via info@ehbowilnis.nl.

Fotoalbum