KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING

EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN

Afdeling Wilnis

Weet jij wat je moet doen bij een ongeval? Schrijf je nu in voor de EHBO cursus in Wilnis

16/06/2014
Weet jij wat je moet doen bij een ongeval? Schrijf je nu in voor de EHBO cursus in Wilnis
Inzet van EHBO-vaardigheden tijdens evenementenInzet van EHBO-vaardigheden tijdens evenementen
Verbandleer bij blaren, brandwonden, snijwonden en slagaderlijke bloedingenVerbandleer bij blaren, brandwonden, snijwonden en slagaderlijke bloedingen
Leren reanimeren en omgaan met de AEDLeren reanimeren en omgaan met de AED
Oefenen met letsels bij getrainde Lotus-slachtoffers tijdens de lessenOefenen met letsels bij getrainde Lotus-slachtoffers tijdens de lessen

Een ongeluk zit in een klein hoekje voor iedereen. Eerste hulp is dan ook een vaardigheid die je op de meest alledaagse, maar altijd onverwachte momenten kan gebruiken. Weet jij hoe je moet handelen wanneer je vader of man een beroerte krijgt of je kind een been breekt? Vanaf september start EHBO vereniging Wilnis de nieuwe EHBO cursus met AED. Wil je weten en leren wat jij kunt doen, volg dan vanaf september deze cursus van 14 lessen op de woensdagavond.

Schrijf je in voor 5 september via info@ehbowilnis.nl.

Inhoud cursus

In de EHBO opleiding leer je alle vaardigheden om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. In de cursus leer je op een juiste manier hiermee om te gaan. Bij de EHBO cursus is de aantekening reanimatie AED inbegrepen. Je leert bij AED met behulp van een AED-trainer een elektrische schok toe te dienen aan slachtoffers waarbij geen hartslag meer wordt waargenomen.

EHBO-oefening 1 september

Belangstellenden kunnen op maandagavond 1 september vanaf 20.00 uur in het dorp van Wilnis zien, hoe de EHBO-ers van de Wilnisse EHBO vereniging handelen bij een grote calamiteit. Tijdens de oefening, die in samenwerking met Brandweer Wilnis is georganiseerd, spelen acteurs een groot ongeval na met een diversiteit aan verwondingen.

Meer informatie

Bij de cursus zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Aan het einde van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna hou je met tenminste 8 herhalingslessen per seizoen het EHBO-diploma actueel. In een gezellige groep werken we praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties. Daarnaast hebben alle leden vrije inbreng voor enkele thema-avonden en ieder jaar gaat het seizoen met een grote oefening in samenwerking met de brandweer van start.

Cursusdetails

Bij voldoende aanmeldingen start de cursus in september en wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 tot circa 21.30 uur. De cursus wordt afgesloten met een examen. De cursuslocatie is:

Gebouw "De Schakel"
Dorpsstraat 20
3648 AH Wilnis (achter de gereformeerde kerk)

Schrijf nu in

Ben je geïnteresseerd? Schrijf u voor 5 september 2014 in!
Neem contact op met Frank Hopman op tel. (0297) 285993 of mail info@ehbowilnis.nl.