KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING

EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN

Afdeling Wilnis

Schrijf nu in voor nieuwe EHBO cursus start in oktober 2022

08/09/2022
Schrijf nu in voor nieuwe EHBO cursus start in oktober 2022
Let op vergiftigingLet op vergiftiging
Creatieve oplossing om verbandleer te oefenen in de coronaperiode.

Inschrijving geopend voor EHBO cursus met aantekening AED en reanimatie

 
Leer hoe te handelen bij alledaagse verwondingen en letsels tijdens de nieuwe EHBO cursus in oktober bij EHBO vereniging Wilnis. Op de woensdagavonden maak je kennis met alle basisvaardigheden van de EHBO. Onder begeleiding van de ervaren en enthousiaste docente leer je de theorie en praktijkvaardigheden om kleine en grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Bij de cursus zit ook de aantekening reanimatie met AED inbegrepen.
Schrijf nu in voor 30 september via info@ehbowilnis.nl.
 

Inhoud cursus

In 14 lesavonden leer je van de enthousiaste docent op een praktijkgerichte manier alle benodigde vaardigheden voor het EHBO diploma. Bijvoorbeeld botbreuken komen vaak voor, maar hoe handel je daar nu eigenlijk bij? Wel of niet koelen? Wel of geen ambulance bellen? Hoe voorkom ik erger? Hoe hou ik rekening met de veiligheid van het slachtoffer, de eventuele omstanders en uiteraard mezelf? Wat doe ik bij iemand die geen ademhaling of hartslag meer heeft? Hoe werkt nou eigenlijk zo’n AED? Op al die vragen en meer wordt uitgebreid ingegaan en geoefend in de cursus.
 

Meer informatie

Bij voldoende aanmeldingen en onder voorbehoud van de op dat moment geldende Coronamaatregelen, start de cursus in oktober. De cursus wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 tot circa 21.30 uur in Gebouw De Schakel in Wilnis. De opleiding wordt afgesloten met een examen.
Bij de cursus zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Aan het einde van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna hou je met tenminste 8 herhalingslessen per seizoen het EHBO-diploma actueel. In een gezellige groep werken we praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties. Daarnaast hebben alle leden vrije inbreng voor enkele thema-avonden. Onder normale omstandigheden gaat het nieuwe EHBO jaar in september van start met een grote oefening in samenwerking met de brandweer. Een ideale gelegenheid om je vaardigheden te toetsen.
 

Vergoeding zorgverzekering

Wellicht komt u in aanmerking voor vergoeding van de cursuskosten door uw zorgverzekeraar. Check via deze link of jouw zorgverzekeraar (een deel) van de cursuskosten vergoed.
 

Schrijf nu in

Ben je geïnteresseerd? Schrijf nu snel in!
Neem voor meer informatie contact op met Frank Hopman op tel. (0297) 285993 of mail info@ehbowilnis.nl