KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING

EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN

Afdeling Wilnis

Schrijf je voor 20 september in voor de EHBO cursus in Wilnis

20/08/2014
Schrijf je voor 20 september in voor de EHBO cursus in Wilnis
Eerste hulp bij beknellingEerste hulp bij beknelling
Creativiteit bij eerste hulpverlening door EHBO-ersCreativiteit bij eerste hulpverlening door EHBO-ers
Hulpverlening bij evenementenHulpverlening bij evenementen
EHBO verbandleer bij botbreukenEHBO verbandleer bij botbreuken

Iedereen heeft wel eens te maken met kleine of grotere ongelukken. Een flinke snee, iemand die onwel wordt, een fiets die aangereden is, zijn dagelijkse gang van zaken. Maar hoe handel je in deze gevallen en wat kun jij voor ze doen? Vanaf september start EHBO vereniging Wilnis de nieuwe EHBO cursus met AED. In deze cursus op de woensdagavond leer je in 14 lessen wat jij kunt doen bij kleine en grotere letsels.

Schrijf nu in voor 20 september via info@ehbowilnis.nl.

Inhoud cursus

In de EHBO-opleiding leer je alle vaardigheden om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. In de cursus leer je op een juiste manier hiermee om te gaan. Bij de EHBO cursus is de aantekening reanimatie AED inbegrepen. Je leert bij AED met behulp van een AED-trainer een elektrische schok toe te dienen aan slachtoffers waarbij geen hartslag meer wordt waargenomen. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus in september en wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 tot circa 21.30 uur. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

EHBO-oefening 1 september

Belangstellenden kunnen op maandagavond 1 september vanaf 20.00 uur in het dorp van Wilnis zien, hoe de EHBO-ers van de Wilnisse EHBO vereniging handelen bij een grote calamiteit. Tijdens de oefening, die in samenwerking met Brandweer Wilnis is georganiseerd, spelen acteurs een groot ongeval na met een diversiteit aan verwondingen.

Meer informatie

Bij de cursus zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Aan het einde van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna hou je met tenminste 8 herhalingslessen per seizoen het EHBO-diploma actueel. In een gezellige groep werken we praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties. Daarnaast hebben alle leden vrije inbreng voor enkele thema-avonden en ieder jaar gaat het seizoen met een grote oefening in samenwerking met de brandweer van start.

Schrijf nu in

Ben je geïnteresseerd? Schrijf in voor 20 september 2014. Neem contact op met Frank Hopman op tel. (0297) 285993 of mail info@ehbowilnis.nl.