KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING

EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN

Afdeling Wilnis

Nieuwe EHBO cursus start najaar 2016

28/06/2016
Nieuwe EHBO cursus start najaar 2016

Alle deelnemers van de EHBO basiscursus van afgelopen seizoen zijn nog nat achter de oren van het EHBO examen in april. Allemaal geslaagd natuurlijk! En we zitten niet stil; vanaf oktober op de woensdagavond start EHBO vereniging Wilnis met een nieuwe cursus EHBO met reanimatie en AED. Wil jij graag weten wat jij kunt doen in geval van nood? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe cursus in Wilnis en maak je alle basisvaardigheden van EHBO eigen. De cursus richt zich op EHBO vaardigheden voor het dagelijks leven, van grotere tot kleinere letsels. Op een praktijkgerichte manier leert onze ervaren docente je wat je kunt doen bij een kleine snee of grote bloeding, een botbreuk of beroerte, enzovoorts.

Schrijf nu in voor 5 september via info@ehbowilnis.nl.

Inhoud cursus

In de EHBO-opleiding leer je in 14 avonden alle vaardigheden om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. In de cursus leer je op een juiste manier hiermee om te gaan. Bij de EHBO cursus is de aantekening reanimatie AED inbegrepen. Je leert bij AED met behulp van een AED-trainer een elektrische schok toe te dienen aan slachtoffers waarbij geen hartslag meer wordt waargenomen. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus in oktober en wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 tot circa 21.30 uur. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Meer informatie

Bij de cursus zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Aan het einde van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna hou je met tenminste 8 herhalingslessen per seizoen het EHBO-diploma actueel. In een gezellige groep werken we praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties. Daarnaast hebben alle leden vrije inbreng voor enkele thema-avonden en ieder jaar gaat het seizoen met een grote oefening in samenwerking met de brandweer van start.

Schrijf nu in

Ben je geïnteresseerd? Schrijf in voor 5 september 2016. Neem contact op met Frank Hopman op tel. (0297) 285993 of mail info@ehbowilnis.nl.